Mobiliseringsbehandling

Mobilisering er et godt alternativ og supplement til den tradisjonelle manipulasjonsbehandlingen. Her går vi litt inn på hva slags type plager vi bruker dette til i klinikken.

Mobiliseringsbehandling som alternativ til manipulasjonsbehandlig?

Noen pasienter oppsøker oss og ønsker hjelp for diverse plager som eksempelvis  vondt i ryggen, isjas, nakkesmerter, vondt i brystryggen, hvor vi kanskje mener kiropraktisk manipulasjonsbehandling er beste tilnærming for denne problemstillingen. Hva gjør vi så om pasienten av ulike årsaker ikke ønsker dette berømte “knekket”, “poppet” eller “manipulasjonsbehandling” som vi så fint kaller det?

Denne artikkelen vil gi en forklaring på hva mobiliseringsbehandling er og hvordan dette kan hjelpe deg og dine plager.

Våre kiropraktorer i Fetsund hjelper deg gjerne med å finne en effektiv og skånsom metode for å få bukt med dine korsryggsmerter.

Forskjellen på manipulasjonsbehandling og mobiliseringsbehandling av ryggen/isjasplager

Med manipulasjonsbehandlingen har man et bestemt håndgrep, hvor det gies en rask og kontrollert impuls inn mot leddet i leddets begrensede bevegelsesretning. Ved mobiliseringsbehandling, vil man ha tilsvarende grep, men med en sakte impuls inn mot leddets begrensede bevegelsesutslag. Med manipulasjonsbehandling vil dette ofte føre til en kortvarig separasjon av leddflater hvor det finnes leddveske. Denne separasjonen gir en trykkendring som medfører en kortvarig faseendring av leddvæsken til gassfase. Da får man en «poppelyd », eller det som heter en kavitasjon. Dette er helt ufarlig og er ingen varig endring. Man kan noen ganger høre “poppet” eller “knekket” med mobiliseringsbehandling også, men ikke like ofte.

Rent klinisk oppleves forskjellen på disse to behandlingsmetodene som følgende:

Ved manipulasjonsbehandling (den raske manøveren, etterfulgt av et “popp”) opplever man ofte umiddelbar, positiv, ending i både bevegelsesutslag og smerteopplevelse.

Ved mobiliseringsbehandling oppnåes ofte samme resultat, men det kan ofte ta litt lenger tid før den veldige, positive effekten kommer.

Ulike typer mobiliseringsbehandlinger

Det finnes mange veier til Roma! Her på Fetsund kiropraktorsenter benytter vi oss av så og si alle. Her er en liten oversikt over de forskjellige type mobiliseringsmetodene vi benytter oss av ved for eksempel akutte/kroniske oppståtte vondter i rygg eller nakke:

#1: med et/flere forskjellige typer håndgrep i et eller forskjellige typer plan og bevegelsesomfang. Her brukes altså ingen form for “redskaper”. 

#2: med en behandlingsbenk, der midtpartiet er bevegelig og man kan traksjonere/strekke både, nakke, brystrygg og midtrygg.

#3: med en “activator”. Brukes ofte på benskjøre, de som ikke ønsker manipulasjonsbehandling, nakkeplager, ribbenslåsninger, kjeveplager, små barn, osvosv. Apparatet gir en rask inpuls på ønsket område/leddflate, styrken på apparatet stilles inn etter behov.

Activatorbehandling er trygt og effektivt!

Hva slags plager kan mobiliseringsbehandling hjelpe for?

Mobiliseringsbehandling kan hjelpe for en rekke plager, som de fleste andre behandlingstiltakene vi tilbyr her på Fetsund kiropraktorsenter.

Mobiliseringsbehandlingen kan initiere en positiv reaksjon som igjen stimulerer muskler og ledd til å bevege seg og fungere bedre. Dette kan være med på å lindre smerter ved en rekke plagsomme tilstander. 

Noen av disse inkluderer: 

  • isjasplager/prolaps både i nakke og korsrygg
  • lumbago/vondt i ryggen
  • nakkekjink/vondt i nakken
  • ribbensmerter
  • kjevesmerter
  • muskelplager
  • smerter mellom skuldrene
  • skuldersmerter

Våre kiropraktorer har lang erfaring med mobiliseringsbehandling og gjør dette daglig på store og små pasienter. Behandling hos kiropraktor er trygg, effektiv og med få bivirkninger .

Ring oss på 46332766 eller bestill time via vår Online Booking dersom du ønsker en vurdering eller om du har noen spørsmål vedrørende din plager