Bindevevsmassasje

Bindevevsmassasje er en god behandling for en rekke palger. Her forklarer vi litt mer rundt denne populære behandlingsmetoden.

Hva er bindevev?

Våre kiropraktorer på her på Fetsund er veldig opptatt av å se pasienten som en helhet. Derfor inkluderer både Kiropraktor Sara Nordanger  og Kiropraktor Marie Hermansen, bindevevsmassasje der det måtte trenges.

Medisinsk leksikon definerer bindevev slik: “Bindevev forstås generelt som vev som støtter, beskytter, styrker, avstiver og binder organene sammen.”

Et annet ord for bindevev er “fascia” og kan også beskrives slik i følge wikipedia: “En fascia ( f æ ʃ ( i ) ə / ; flertall fasciae f æ ʃ i / ; adjektiv fascial , fra latin : “band”) er et bånd eller en plate av bindevev , primært kollagen , under huden som fester, stabiliserer, lukker og skiller muskler og andre indre organer . [1] Fascia er klassifisert etter lag, som overfladisk fascia ,dyp fascia , og visceral eller parietal fascia, eller ved dens funksjon og anatomiske plassering.”

Hadde vi ikke hatt bindevev hadde vi bare vært en sølepytt med masse ben og knokler. Bindevevet er altså svært viktig for hvordan kroppen din har det og dens generelle struktur.

Det er da kanskje lett å tenke seg at spenninger/arrdannelser i dette vevet kan føre til sammensatte og komplekse plager?

Ved langvarige muskelspenninger og stramt bindevev vil blant annet bindevevsmassasje kunne lindre, forebygge og bidra til bedring av de ulike muskel- og skjelettplagene.

Denne typen massasje fører til at blodsirkulasjonen og muskelaktiviteten øker, spenninger reduseres og kroppens naturlige tilhelingsprosess får en boost.

Vi bruker ofte et spesielt redskap som heter “Graston”, når vi skal utføre bindevevsmassasje på våre pasienter.

Hva kan bindevevsmassasje hjelpe for?

Alle pasienter i alle aldre kan få bindevevsmassasje, noen få tilfeller skal man unngå bindevevsmassasje som over et åpent sår, høyt blodtrykk, om du går på blodfortynnende medisin, eller om du har en fraktur/brudd som ikke er tilhelet. Behandlingsmetoden er dokumentert effektiv, og kan være til hjelp ved for eksempel plager som for eksempel;

  • Nakkemserter
  • Korsryggsplager
  • Sener og senebetennelser
  • Tennisalbue
  • Plantar fasciitt
  • Frozen shoulder/skulder kapsulitt
  • Strekkskader
  • Arrvev
  • Fibromyalgi 

 Bindevevsmassasje er svært effektiv for å myke opp spenninger/motstand/restriksjoner i bindevevet og gir smertelindring, økt funksjonell evne, forbedret søvn, redusert angst nivå og forbedret livskvalitet.

Studier viser at bindevevsmassasje er effektiv behandling på kroniske og akutte smerter. Massasjen øker bevegeligheten og funksjon i både sener, muskler og ledd. (1) (2) (3) (4)

Hvordan utføres bindevevsmassasje?

Her på Fetsund Kiropraktorsenter får du det vi kaller «instrument-assistert» bindevevsmassasje (​IASTM = Instrument assisted soft tissue mobilization).​ Det vil si at vi bruker ulike redskaper/instrumenter (laget av kirurgisk stål) som er tilpasset/spesialdesignet slik at ulike deler av kroppen kan behandles.

Bindevevsmassasje viker på et spekter av vondter og vi har spesialtilpassede instrumenter for hvert enkelt område!

Behandlingen kan medføre litt ømhet og rødhet i området som er blitt behandlet, men dette er helt ufarlig og går som regel over i løpet av kort tid.

Bindevevsmassasje får du ofte i kombinasjon med andre behandlingsmetoder, som kiropraktisk manipulasjonsbehandling, triggerpunktsmassasje, nålebehandling, samt trening og hjemmeøvelser.

Våre kiropraktorer er eksperter på å finne riktig behandlingsmetode for deg og dine behov, samt skreddersy et spesifikt treningsprogram for deg og dine plager.

Våre kiropraktorer har lang erfaring med bindevevsmassasje og kombinasjonsteknikker, og gjør dette daglig på store og små pasienter.

Behandling hos kiropraktor er tryggeffektiv og med få bivirkninger.

Ring oss på 46332766 dersom du ønsker en vurdering for bindevevsmassasje, eller om du har noen spørsmål vedrørende dine plager.